Marijn Sillis (1988) is journalist. Momenteel is hij op wereldreis.

Marijn was een tijdlang hoofdredacteur van StampMedia. Daarvoor was hij bijna zeven jaar actief als freelancejournalist. Hij bevond zich altijd in een wat vreemde spagaat tussen Mechelen en de rest van de wereld. Meestal was hij regioreporter voor de Gazet van Antwerpen, maar als dat te benauwend werd, trok hij naar het buitenland.

cropped-masi21.jpg

Sinds 2010 schreef Marijn stukken voor een twintigtal verschillende media, waaronder De Morgen, MO*, De Redactie, het Belang van Limburg, het Nieuwsblad, Apache, de RandKrant, IPS en Sportamagazine.

Bij Lannoo publiceerde hij het boek You not shoot, we not shoot. Hij maakt deel uit van de Redhorse Reporters en werkt regelmatig aan eigen projecten, zoals Op de Vlucht.

De voorbije jaren werkte Marijn in Libanon, Irak, Burkina Faso, Oeganda, Polen, Abchazië, Nagorno-Karabach en Oekraïne. Hij werd ongelukkig in Iraakse en Oegandese vluchtelingenkampen, vierde Kerstmis met christelijke Syriërs op de vlucht in Libanon. Toen er twee dagen later een autobom ontplofte in Beiroet, bracht hij onder meer verslag uit voor VTM.

Het liefst van al legt Marijn zich toe op wat men human interest noemt. Hij zat vijf dagen in de gevangenis van Mechelen, bracht oudejaarsavond door in een palliatief centrum, liep een paar dagen rond in het Psychiatrisch Ziekenhuis van Duffel.

In een verder verleden studeerde Marijn Communicatiewetenschappen aan de KUL. Hij deed stage bij RTV, schreef jarenlang voor de website en het supportersmagazine van KV Mechelen. Zijn carrière begon hij op de sportredactie van GvA, waar hij elke dag profvoetballers volgde.